У новій програмі «in kyiv» з блогером Катериною Павловою інженер, урбаніст Дмитро Макагон розповів про невдалі та коштовні рішення київських інженерів та улюблені столичні місця.

«Мене бісять інженерні рішення, які призводять до марнотратства. Наприклад, остання реконструкція на Трухановому острові, де збудували вхідну групу з перголами з металу. Очевидно навіть не спеціалісту, що там дуже величезні витрати коштів. І як раз там зробили ці перголи дуже нефункціональними. Функція пергол – захищати від сонця, але вони мають доволі частенько стояти, щоб це сонце дійсно розсіювалося», - підкреслив він.

Макагон розповів, що крок між перголами на Трухановому острові точно пів метра та вони зроблені з металу чорного, тобто вони нагріваються й не виконують свою функцію захисту від сонця. Крізь них пропускається сонце, підтвердив він, ще вони мають такий профіль та такі розміри конструкції, що могли б бути дерев’яними, а не металевими.

«І це дуже абсурдно, тому що на вхідну групу на Трухановому острові витратили 130 мільйонів гривень, коли ти знаєш, що за 150 мільйонів зробили у Львові площу Двірцеву. Так, це транспортний хаб: вокзал, зупинки, парковки, трамвайні зупинки. Тобто величезний інфраструктурний об’єкт зробили за ті самі кошти, що і вхідну групу на Трухановому острові. У Києві мені подобаються зелені схили, Лавра, Верхнє місто, яке зараз стало набагато кращим. Подобається Поділ з гарною архітектурою, ресторанчиками, там приємно ходити, але там дуже занедбана та жахлива інфраструктура», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кулеби, що у Києві вже дуже стара зношена інфраструктура і взимку часто прориває труби.

Також раніше для Знай.ua Кулеба розповідала, що люди в усьому світі прагнуть повернутися до природи.