Днями Міністерство інфраструктури озвучило шість головних напрямків, де планують побудувати нові траси. З інвесторами вже тривають перемовини. Ідея не нова, така практика давно є закордоном. Усі подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути сюжет можна за посиланням.

У планах міністерства такі напрямки: траса Харків-Дніпро-Запоріжжя, Херсон-Миколаїв, Київ-Житомир-Рівне, Ягодин-Ковель-Луцьк, Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв та Бориспіль-Полтава. Стан усіх цих доріг нині цілком задовільний.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

За проїзд кожного кілометру платною дорогою доведеться платити від 73 копійок до 4,14 гривен. Вартість буде залежати від розміру транспорту. Наприклад, зі столиці в Рівне у середньому дорога коштуватиме 650 гривень.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Журналісти програми «Джедаі» побували на трасі Бориспіль-Полтава. Нині дорога у хорошому стані: на узбіччі є спеціальна шумова розмітка, над проїжджою частиною є освітлення. Нещодавно встановили табло, яке буде показувати температуру асфальту та повітря. Ця дорога платною не буде, адже збудована за державні кошти. Платну дорогу планують прокладати неподалік.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Такі ціни на проїзд платною дорогою можна вважати європейськими. Наприклад, у Франції чи Італії кілометр проїзду платною автострадою в середньому коштує 3,5 гривні, у Греції та Іспанії — 5 гривень, а на деяких шляхах Польщі за кілометр доведеться віддати майже 10 грн.

Нагадаємо, раніше "Потрібно встати і перейти": українських школярів хочуть вчити правилам дорожнього руху з початкових класів

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українці знайшли спосіб "покарати" галасливих сусідів за Перфоратори і крики: "як вкласти дитину спати?"

Також «Знай.uа " писав, що Водіям хочуть посилити покарання за ДТП і дрифт на дорозі: "вийде на волю в 35, а хтось втратив життя назавжди"