В Україні хочуть допомогти територіальним громадам в організації соціальної роботи з сім’ями та дітьми, що належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах. Про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики.

За словами Міністра соціальної політики України Марини Лазебної, кожна громада повинна мати фахівців із соцроботи.

Старт проекту заплановано на 1 вересня 2021 року.

«Цей проект покликаний допомогти сім’ям з дітьми вийти зі складних життєвих обставин, зокрема допомогти їм оформити соціальну допомогу, знайти роботу, забезпечити догляд за дітьми та близькими похилого віку», – говорить Лазебна.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Наразі майже половина громад не в змозі допомагати вразливим верствам населення через нестачу відповідних фахівців та коштів у місцевих бюджетах. Громадам, які беруть участь у проекті, нададуть необхідні транспортні засоби та комп’ютери для фахівців.

Крім того, у територіальних громадах комплексна соціальна підтримка малозабезпечених сімей та одиноких матерів надаватиметься із адресною грошовою виплатою разом із соцпослугами.

«Ми змінюємо підходи до надання соціальної допомоги. Людині буде виплачуватися не лише адресна грошова допомога від держави, а й надаватимуться за місцем її проживання соціальні послуги, які допоможуть їй вийти зі складної життєвої ситуації», – вважає міністр.

Апробація проекту триватиме 2 роки – з вересня 2021 року до вересня 2023 року.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський перейнявся сльозами Еліни Світоліної на Олімпійських іграх: "це перша"

Як повідомляє портал Знай.ua Володимир Зеленський виступив з важливою заявою: "всі кордони в бойове..."

Також Знай.ua писав, що У Зеленського українцям пообіцяли грандіозний парк: бігові доріжки, басейни та баскетбольні майданчики