Швидко, зручно і небезпечно - все це про електросамокати. Зараз українців все частіше можна помітити на цьому виді транспорту. Однак, не всі знають, що в українському законодавстві ні слова не сказано про них.

Коли в Україні будуть врегульовані правила їзди на самокаті розповіли в новому сюжеті Фактів ICTV.

Самокат, ілюстративне фото, скрін відео
Самокат, ілюстративне фото, скрін відео

Цей вид транспорту українцям припав до душі, але, законодавство України та інфраструктура виявилися не готові прийняти його. Водії та пішоходи постійно скаржаться на бажаючих поганяти на самокатах по дорозі і тротуарах, без дотримання будь-яких правил.

Юрист говорить про випадки травмування:"Це взагалі не є випадком адміністративної відповідальності, Це не ДТП, тому тут можливе або кримінальне правопорушення, якщо є тяжкі тілесні ушкодження, або ж цивільна відповідальність - відшкодування збитку".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Електросамокати, фото: suspilne
Електросамокати, фото: suspilne

У поліції зазначають, що вони неодноразово вже заявляли, що це питання не врегульоване, тобто водії самокатів не є окремими учасниками дорожнього руху. Потрібно, щоб депутати Верховної Ради України змогли затвердити профільний закон, який дозволить поліції штрафувати людей за групову їзду на самокатах, і за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

Самокати, скріншот: YouTube
Самокати, скріншот: YouTube

Народний депутат Ярослав Ярчишин каже, що законопроект вже пройшов першу стадію, і тепер завис на кількох дискусіях.

Потрібно придумати, як організувати рух так, щоб не заважати пішоходам і водіям.

У планах передбачено близько 100 кілометрів доріжок, якими вони зможуть їздити, і реалізовувати плани повинні почати вже з наступного року.

Нагадаємо, раніше Розмитнити машину з-за кордону і менше витрачати на паливо: водії зі стажем поділилися досвідом

Як повідомляє портал Знай.uа В Україні можуть заборонити авто на ДВС: кому приготуватися і кого " не зачепить"

Також Знай.ua писав, що Українку оштрафували за небезпечну їзду на електросамокаті - "влетіла" на 127 тисяч