2 серпня Герой України Сергій Нігоян святкував би своє 28-ліття, якби його життя не обірвала куля на вулиці Грушевського у День соборності України 2014 року. На момент загибелі хлопцю, який став однією з перших жертв протистоянь тієї неспокійної зими, було лише 20 років.

Герой Небесної Сотні Сергій Нігоян народився 2 серпня 1993 року в селі Березнуватівка Дніпропетровської області. Він був громадянином України вірменського походження.

На долю родини Нігоянів випали важкі випробування – вони переїхала жити на Дніпроперовщину, рятуючись від війни, яка спалахнула в Нагірному Карабасі.

Сергій Нігоян, кадр з відео
Сергій Нігоян, кадр з відео

Сергій вчився на учителя фізкультури, проте в мріях бачив себе студентом театрально-художнього коледже і актором.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Про те, що він зібрався на Майдан, Сергій нікому вдома не повідомив. Спочатку він вирушив до Дніпра, щоб там приєднатися до протестів, однак на місцевому центральному майдані (тоді ще площі імені Леніна) нікого з однодумців не зустрів.

Тоді Нігоян сів у потяг і вирушив на Київ. Багатьом українцям він запам'ятався тим, як пристрасно він читав віршів Тараса Шевченка на Майдані.

«Прийде час, і все зміниться. Бог вам дав шанс, Ви хіба не бачите, що Бог через вас говорить до Януковича?.. Все зміниться, прийде час. Коли він настане, ви будете боротися з новою силою на новому етапі», - згадує слова Сергія громадська діячка Юлія Пішта, яка була на площі поруч із ним.

Для всіх, хто пройшов крізь горнило Революції Гідності, Сергій Нігоян завжди залишиться справжнім Героєм, що проклав своє життя за Батьківщину.

Раніше повідомляли, президент Зеленський і перша леді вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні: "Ми не маємо права забути".

Як повідомляв Знай.uа, Ірина Федишин присвятила пісню героям Революції Гідності: "Прошу в неба й землі".

Знай.uа писав, у мережі показали найвражаюче фото Революції Гідності: "Вже увійшло в історію".