У найближчому майбутньому в Україні будуть затребувані спеціальності, які зажадають особливих навичок. Про це розповіли у виданні "Obozrevatel", посилаючись на дані фахівців сервісу" робота " OLX.

За словами Марії Абдулліної, керівника сервісу, в найближчу п'ятирічку шанси знайти роботу значно зростуть у фахівців з кібербезпеки, логістики, харчової промисловості, сільського господарства, IT, металургії і торгівлі.

Вона також радить сьогоднішнім абітурієнтам звертати свою увагу на професії в цих галузях.

Разом з тим, нікуди не дінеться попит на фахівців в робітничих професіях і в сфері догляду за людьми.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У світовому масштабі в найближчі два десятки років будуть затребувані фахівці в сферах аналітики і роботи з даними, кібербезпеки, харчових технологій, зелених технологій, відновлюваної енергії та догляду за людьми.

Вона додала, що на сьогодні на ринку праці вже набирають популярності професії пов'язані зі створенням контенту і його поширенням, роботою з мережами. Ці спеціальності залишаться затребуваними і в майбутньому.

Дистанційна робота, скріншот: YouTube
Дистанційна робота, скріншот: YouTube

Вона також зазначила, що сам факт наявності диплома про професію не так важливий, як конкретні вміння, які потрібно постійно вдосконалювати.

А ось офісні працівники можуть зникнути взагалі - їх завдання легко виконають машини.

Раніше повідомляли, киян попередили про зміни в роботі онлайн-сервісу: як тепер оформити субсидію.

Як повідомляв Знай, адвокат пояснила, чому можуть зменшити розмір аліментів на дитину: "якщо ви витратили…".

Знай писав, українських пенсіонерів змусять подавати декларації