Відомий український доктор Євген Комаровський нагадав важливу інформацію про небезпеку утоплення. Жахлива статистика, яка змушує задуматися.

Про це чоловік розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де опублікував новий пост.

Ось, наприклад, тільки в Сполучених Америки за рік від утоплення гине не менше 800 дітей, і дві третини смертей відбуваються в період з травня по серпень.

Діти до одного року найчастіше тонуть вдома, а ось від року до чотирьох років найчастіше тонуть в басейнах, так що, потрібно було більш обережним.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Починаючи з 5 років, і аж практично до повноліття, найчастіше тонуть в природних водоймах. Більше половини смертей від утоплення відбуваються у віці до чотирьох років.

Також, Комаровський вирішив розвіяти міфи, в які вірять багато батьків. Наприклад, Вони думають, що якщо вони знаходяться поруч з купається дитиною, то вони зможуть його почути, однак це не так. Тонуть діти безшумно, і лише зрідка можна почути сплески і вигуки.

Далі, кожен третій батько вважає, що можна залишити дитину без спостереження на кілька хвилин, і нічого з ним не трапиться, але, в реальності все інакше. Після того, як він починає тонути, є менше хвилини на те, щоб зреагувати.

Потрібно завжди стежити за дітьми, коли вони у воді або біля води. Дитину потрібно навчити навичкам для виживання у воді, і самому вміти надавати першу невідкладну допомогу.

А в Україні з початку року зафіксували 808 смертей на водоймах, і тільки за липень загинуло 265 українців, з яких 36 дітей.

За аналогічний період минулого року, загинуло 166 осіб, 16 з яких неповнолітні.

У ДСНС розповіли, що тільки за добу вівторка, 20 липня, вода забрала життя ще 20 осіб, і 2 з них діти.

Раніше повідомляли, у Харкові медики врятували потопельника: рахунок йшов на хвилини.

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську через витік газу евакуювали мешканців багатоповерхівки - "почули різкий запах".

Знай.uа писав, у Києві дівчина випала з вікна висотки і загинула на місці: лежала три години під будинком.