Київську блогерку Анастасію, яка нещодавно зганьбилася через свої ксенофобські заяви про українську мову, звільнили з компанії, в якій вона мала працювати. Про це повідомили в самій компанії, передає "24 канал".

Як зазначається, компанія не підтримує висловлювань дівчини, яка заявила, що українська мова звучить, на її думку, "мєрзко". В IT-компанії блогерка перебувала на випробувальному терміні, і продовжувати співпрацю з нею там не планують.

Компанія також додала, що бере активну участь в організації соціальних проектів, направлених на благо українського суспільства.

Серед колег та керівників дівчини ніхто не помічав її українофобських настроїв.

Оскільки у блогерки завершується випробувальний термін, а результати її роботи не влаштовують компанію, про подальшу співпрацю не йдеться.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що скандал спалахнув після того, як телеграм-канал "Катарсис" оприлюднив скандальну заяву блогерки, яку обурив той факт, що тепер української мови в медіа-просторі побільшає. Дівчина вважає, що це «маразм».

Скріншот: Instagram
Скріншот: Instagram
Позиція ІТ-компанії щодо заяви Анастасії / Скріншот 24 канал

Українці обурилися через таку заяву, у відповідь блогерка заявила, що українська мова для неї звучить "мєрзко", і поскаржилася, що «платит налоги в эту страну».

Через суспільний резонанс блогерці довелося видалити свій допис, а всіх, кого він образив, назвала "хворими людьми".

Нагадаємо, Переклад на українську зовсім не випадковий, - Ялі про статтю Путіна

Також Знай.uа писав Ідентичність, конфлікт і травми: відома журналістка, розповіла як вивчити українську, забувши про страх

Як раніше повідомляв Знай.uа Кремінь заявив, що збереження мови – це питання гідності для українців за кордоном