Прямо з української столиці знову прийшли "гарячі" новини. Так, ніч на 16 липня в Києві стала найтеплішою за 141 рік спостережень. Не секрет, що новий "рекорд" зафіксували на тлі сильної спеки в Україні.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б. Срезневського в мережі Facebook.

Публікація обсерваторії ім. Б. Срезневського, скріншот: Facebook
Публікація обсерваторії ім. Б. Срезневського, скріншот: Facebook

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського ніч на 16 липня в Києві виявилася найтеплішою за 141 рік. Мінімальна температура досі не опустилася нижче 24,4 ° С, що на 2,4 ° с тепліше, ніж це було в 2001 році.", - повідомляють автори публікації.

Спека, фото: unian
Спека, фото: unian

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За інформацією синоптиків, мінімальна температура не опустилася нижче 24,4°С. цей показник на 2,4°с тепліше, ніж це було в 2001 році. Минула ніч також стала найтеплішою для цього дня.

Також варто нагадати нашим читачам, що спекотна і суха погода в Україні очікується в найближчі дні. Більш свіже повітря почне заходити на територію країни з 20 липня. За прогнозами синоптика Наталії Діденко, завтра температура повітря протягом дня становитиме + 30 +35, місцями +33 + 37 градусів.

На більшій території країни опадів не очікується, однак у західних та північних регіонах, а також у Харківській та Вінницькій областях можливі окремі локальні дощі.

Раніше повідомляли, інтим у спеку: медики попередили пристрасних українців про небезпеку.

Як повідомляв Знай.uа, синоптик Наталка Діденко поділилася прогнозом на вихідні: якою буде погода 17 і 18 липня.

Знай.uа писав, комунальник косив пісок біля річки під регіт городян: "Екологічна стратегія".