У Києві у Дніпрі помітили прісноводних медуз, які з'являються при високій температурі води.
Про це повідомили у "troeshchinainsta" у мережі instagram.
Так, стало відомо, що у столиці в водах Дніпра помітили прісноводних медуз. Річкові медузи з'являються в річках, коли вода нагрівається вище +25 градусів. Зазначається, що їх поява є ознакою того, що Дніпро стає дрібніше і заростає.

Прісноводна медуза, фото з instagram
Прісноводна медуза, фото з instagram

До слова, прісноводні медузи можуть значно знизити якість води, забиваючись в систем забору і інші механізми.
Для довідки:
Прісноводні медузи зустрічаються у різноманітних водоймах: озерах, струмках, ставках, басейнах, акваріумах. Найчастіше трапляються у невеликих штучних водоймах, куди, ймовірно, потрапляють и разом із водними рослинами та ікрою риб.
Температура для розвитку має бути вище 10—15 °C. При нижчих температурах вони переходять у стадію спокою, а при подовженні періоду температури нижче 4 °C спостерігається загибель прісноводних медуз.

Раніше повідомляли, українці поскаржилися на відпочинок у Генічеську і вже мріють про Туреччину: "Глиняний кисіль замість моря".

Як повідомляв Знай.uа, Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які незабаром зникнуть.

Знай.uа писав, грошей немає і відпустки теж: більше половини українців залишаться вдома на все літо.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще