Стало відомо про те, що на борги по комуналці в Києві почали нараховувати відсоток інфляції. Тепер, заборгованість за опалення серед жителів столиці зросла ще на 11,3%.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповіла киянка. Їй не сподобалося, що з'явилися "інфляційні" націнки на борг по комуналці, і через це заборгованість за опалення збільшилася вже до 11,3%.

Вона повідомляє, що отримала електронний рахунок від ЦКС за послуги, після чого довго не могла прийти до тями. Справа в тому, що заборгованість за опалення в сумі склала 5 тисяч 574 гривні.

Інфляційну складову боргу в розмірі 470.33 грн. 3% річних у розмірі 158.30 грн. Всього 628.63 грн або 11.3% від загальної суми боргу", - повідомляє дівчина.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

По телефону нічого слушного так і не сказали, оператор на гарячій лінії посилався на статтю 625 п.2 Цивільного кодексу України, і заявив, що надає тільки загальну інформацію по принципам нарахування.

Публікація жінки, фото: скріншот
Публікація жінки, фото: скріншот

У месенджері їй почали відповідати набагато швидше, але, сенсу від цього було мало, так як їй порадили звернутися на гарячу лінію.

"Інша оператор колл-центру ЦКС "порадувала", що вони збираються нараховувати інфляційну складову і 3% щомісяця. Тобто якщо інфляція у нас не зміниться, то нарахують 136.5% на рік", - триває в повідомленні.

Публікація жінки, фото: скріншот
Публікація жінки, фото: скріншот

Інна Звягінцева думає, що в майбутньому борги по комуналці можуть стати новими кредитами. Дуже просто нагнати заборгованість, передати справу до суду і блокувати рахунки боржника.

Нагадаємо, раніше Курс долара в Україні в 2021 році: що передбачено держбюджетом.

Як повідомляє портал Знай.ua Яким буде курс долара в Україні вже цієї осені

Також Знай.ua писав, що Дорожче ніж євро: українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік.