З'явилася інформація, що в українській столиці хочуть ввести "авансовий платіж за опалення". Так, в рахунках за ЖКП за червень, які кияни отримають в липні, з'явиться окремий рядок з рекомендованим авансовим платежем за опалення.

Про це стало відомо завдяки інформації прес-служби КМДА.

комунальні платежі, скріншот з відео
комунальні платежі, скріншот з відео

Це означає, що у жителів Києва буде можливість оплачувати рекомендовані суми за послуги наперед. Але робити вони це зможуть добровільно за власним бажанням. Авансовий платіж дозволить зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет взимку і не накопичувати борги за тепло.

Є в цьому вигода і для тепловиків, які зможуть зібрати отримані платежі, щоб закупити природний газ для стабільного проходження опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Авансовий платіж за опалення, скріншот: YouTube
Авансовий платіж за опалення, скріншот: YouTube

Сума рекомендованого платежу визначається на основі прогнозованого обсягу споживання в певному розрахунковому періоді. Це близько 10 грн/кв.м опалювальної площі. Авансовий платіж відображатиметься в платіжках як переплата.

Окрім авансового платежу на киян чекають інші нововведення. Оскільки, за словами директора структурного підрозділу Енергозбут КП "Київтеплоенерго" Костянтина Лопатіна, тарифи на тепло і гарячу воду в Києві зростуть через подорожчання газу.

Тарифи зростуть на 30-40%. Ціна на опалення зросте з 1 жовтня 2021 року. Пантелєєв зазначає: всі підприємства теплопостачання не мають обігових коштів і є «планово збитковими», тому підвищення тарифів - це необхідність.

Скільки будемо платити? Середня вартість 1 гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77 - 2433,90 грн/кв. Таким чином, тариф на гаряче водопостачання складе 109,55-122,17 грн/м куб.

Раніше повідомляли, борги за комуналку і аліменти автоматично спишуть з карт українців.

Як повідомляв Знай.uа, з харків'ян спишуть штрафи за комуналку і аліменти автоматично: як швидко знімають гроші і заарештовують рахунки.

Знай.uа писав, проблеми з виїздом за кордон і у військкоматі: українцям нагадали про найважливішу довідку, де взяти документ.