Незабаром кияни забудуть про кондукторів у місцевому громадському транспорті, адже у столиці впроваджують електронні квитки.
Як працює нова електронна система оплату проїзду у Києві, передають "Джедаі" на каналі 2+2.
Поки що у київських тролейбусах відбувається справжній хаос. Деякі пасажири намагаються проїхатися безкоштовно, а дехто взагалі не чув про нововведення і за звичкою чекає на кондуктора. Однак є й такі, що вже встигли адаптувався і навіть завантажили спеціальний додаток "Київ цифровий". Щоб оплачувати проїзд за допомогою нього потрібно прив’язати банківську картку.

Фото: "Джедаі"
Фото: "Джедаі"

Водії тролейбусів, трамваїв та автобусів кажуть, що їм на адаптацію керівництво дало два тижні. Однак, не всі водії у захваті від такого нововведення, адже не встигли призвичаїтись.

"Людям доводиться приходити до кабіни водія та довго чекати, поки ми на зупинці їм продамо талон. У них немає можливості сісти та далі їхати з комфортом. Якщо це час-пік і у тролейбусі дуже багато народу, таким пасажирам доводиться їхати безкоштовно в постійному очікуванні, що ось-ось прийде контроль і їх оштрафує", - каже водій тролейбуса.

Фото: "Джедаі"
Фото: "Джедаі"

Через два тижні розрахуватися за проїзд можна буде тільки через валідатор за допомогою електронного квитка або одноразового талону з QR-кодом. Тих, хто не оплатив проїзд штрафуватимуть на 160 гривень.
Варто зазначити, що частину колишніх кондукторів перепрофілювали в контролери, а частину — звільнили. У Київпастрансі зазначають, що такі нововведення допоможуть позитивно вплинути на якість послуг.

Нагадаємо, що українцям пропонують безкоштовний проїзд у транспорті в обмін на присідання

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові встановили "розумні світлофори" - тепер у громадського транспорту є переваги

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що українку посеред білого дня збив іржавий трамвай, медики роблять все можливе: вийшла з маршрутки...