Найнадійнішими операторами системи розподілу електроенергії (обленерго) за результатами перших 3 місяців 2021 року є ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі та ДТЕК Дніпровські електромережі.

Про це повідомила НКРЕКП у звіті з моніторингу функціонування роздрібного ринку електроенергії за 1кв 2021 року.

Даний рейтинг створений на підставі показника часу відсутності електроенергії у споживачів.

Так, за результатами першого кварталу 2021 року в лідерах за якістю електропостачання – ДТЕК Київські електромережі з результатом 24 хвилини. На другому місці « "Тернопільобленерго" з показником відключень 58 хвилин. Третє місце дісталося ДТЕК Київські регіональні електромережі. У Київській області споживачі залишалися без світла всього 68 хвилин.

На четвертому місці-ДТЕК Дніпровські електромережі з показником 71 хвилина. Замикає п'ятірку лідерів "Полтаваобленерго" з часом відсутності світла з вини Компанії 75 хв.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

НКРЕКП так само відзначили, що протягом 1 кварталу 2021 року всього було зафіксовано 191 тис.перерв в електропостачанні з усіх причин: з вини компаній, в результаті запланованих відключень, а також в результаті форс-мажорів. При цьому близько 45% всіх відключень тривали не більше 2 годин.

Нагадаємо, з 2021 року в Україні почало функціонувати нове тарифоутворення для обленерго – RAB-тариф. За словами НКРЕКП і Міненергетики, його метою є модернізація електромереж і поліпшення якості електропостачання. У тому числі показника SAIDI.