У Києві починаючи з 1 липня скасована посада кондукторів, які продають квитки на проїзд. Тепер частина кондукторів стане контролерами.
Про це повідомляє "Сегодня".
Так, стало відомо, що у Києві більше не буде посади кондуктор, які зазвичай продають квитки на проїзд в тролейбусах, трамваях і автобусах. Частина кондукторів стане контролерами і перевірятиме оплату проїзду в міському транспорті.

Маршрутка, скріншот: Facebook
Маршрутка, скріншот: Facebook

"Посада кондуктора офіційно скасована. Частина співробітників, які виконували цю роботу, переведені на суміжні професії. І саме ними посилено штат контролерів, які перевіряють оплату проїзду в міському транспорті", – розповіли у комунальному підприємстві "Київпастранс".

Варто зазначити, у "Київпастранс" штат кондукторів налічував до тисячі людей. Частині з них довелося звільнитися, оскільки вони не підходили за віком.

"Київпастранс" закликає пасажирів справно оплачувати проїзд в міському наземному транспорті, оскільки контроль буде посилено на всіх маршрутах. А штраф складає 160 гривень.

Варто зазначити, що проїзд у трамваях, тролейбусах, автобусах і фунікулері можна оплатити за допомогою е-квитка або заздалегідь придбати паперові квитки.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, що українцям пропонують безкоштовний проїзд у транспорті в обмін на присідання

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові встановили "розумні світлофори" - тепер у громадського транспорту є переваги

Також, "Знай.uа" писав, що українку посеред білого дня збив іржавий трамвай, медики роблять все можливе: вийшла з маршрутки...