Починаючи з 1 липня у Києві набули чинності нові тарифи на паркування автомобілів у центрі та поблизу центру міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг і вулиць.

Відповідне розпорядження Київської міськдержадміністрації оприлюднено на сайті КМДА.

Так, із 1 липня почали діяти нові тарифи на паркування в центрі Києва. Тепер вартість 1 години паркування у І зоні, яка охоплює центральну частину міста, становить 35 грн/год. Вартість у ІІ зоні, на прилеглих до центру територіях, – 25 грн/год. У спальних районах міста вартість лишається без змін – 5 грн/год.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У разі несплати за паркування на водіїв накладатимуть штрафи відповідно до чинного законодавства - у 20-кратному розмірі від вартості години паркування залежно від зони: 700 грн, 500 грн і 100 грн відповідно.

Оплата за паркування здійснюється безготівковим шляхом через застосунки "Київ цифровий", "Приват 24", EasyPay або через інтернет-сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівкою паркування можна оплатити лише в терміналі EasyPay. У вихідні, а також у робочі дні з 22:00 до 8:00 паркування залишається безкоштовним.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У КМДА зазначили, що з 1 до 16 липня інспектори з паркування не штрафуватимуть водіїв за несплату за новими тарифами. При цьому чиновники заявили, що дохід міста від паркування буде спрямований до спеціального фонду міського бюджету.

Нагадаємо, спека в Україні змушує людей кидатися у воду просто в одязі: "Божеволіють". Україну накрила неймовірна спека

Як повідомляв портал "Знай.ua", скасування трудових книжок: в ПФУ пояснили, як вийти на пенсію з більш пізнього віку. Як нараховуватимуть пенсію

Також "Знай.ua" писав, що потрібно пам'ятати водіям під час літньої спеки - небезпечний фактор як для людини, так і автомобіля. Правила для водіїв в літню спеку