Тренерка "Зважених та щасливих", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узєлкова, Марина Боржемська регулярно ділиться корисними порадами щодо харчування та підтримання ідеальної форми.

Цього разу у новому пості на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм, де за її життям стежать 594 тисячі читачів, Марина Боржемська розповіла про користь та недоліки суперфудів.

"Суперфуд ❤️ Дуже часто останнім часом ви можете чути таке слово як "суперфуд". Не всі розуміють, що це насправді означає, І які продукти можна вважати суперфудом. ❗️ Суперфуди - це натуральні продукти з підвищеним вмістом корисних речовин. Термін з'явився понад 100 років тому, але справжню популярність вони придбали тільки зараз.", - пояснила вона. Марина Боржемська

Як пояснила Марина Боржемська, суперфуди стали популярні завдяки моді на здоровий спосіб життя, веганство і сироїдіння. Проте, не обійшлося й без величезного впливу зірок Голлівуду.

Популярні новини зараз
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Показати ще

"У нас також є Суперфуди. Просто ми не звикли ці продукти так називати. У світі зафіксовані тисячі випадків отруєння суперфудами. Вся справа у високій концентрації активних речовин. У малих дозах вони корисні, а у великих можуть обернутися проблемами. Обережно.", - застерегла тренерка. Марина Боржемська

Марина Боржемська, фото з instagram
Марина Боржемська, фото з instagram

Топ суперфудів серед ягід і фруктів:

1. Годжі - потужний антиоксидант і джерело вітаміну С.

2. Асаї - чемпіон за вмістом антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали, захищають від старіння, знижують негативний вплив УФ-променів.

3. Біла шовковиця. Насправді чорна нічим не гірша. Її можна купити в сушеному вигляді й вживати для підняття імунітету.

4. Шипшина - чемпіон за вмістом вітаміну С. Корисно пити в сезон застуд і вірусних захворювань. Шипшина заспокоює нерви й корисна для нирок.

Топ серед овочів:

  1. Брокколі;
  2. Шпинат;
  3. Листова капуста.

Топ серед злакових:

1. Насіння Чіа - містять протеїн і омега-3.

2. Кіноа - джерело рослинного білка і корисний суперфуд для веганів. Містить мало жирів і багато мінералів.

3. Насіння льону - сприяють підвищенню настрою і життєвого тонусу. Багаті харчовими волокнами й працюють як скраб для шлунково-кишкового тракту.

Топ серед олій:

  1. Кокосова;
  2. Олія чорного кунжуту;
  3. Олія чорного кмину;
  4. Оливкова;
  5. Лляна.

Нагадаємо, Марина Боржемська у купальнику показала, що втратив Узєлков: "Вже зачекалася". Марина Боржемська показалася у купальнику

Як повідомляв портал "Знай.ua", Марина Боржемська закохала в себе українців, поки Узєлков розважається з новою дівчиною. Марина Боржемська вразила красою

Також "Знай.ua" писав, Марина Боржемська назвала продукти, які знищують наш мозок: їх їсть майже кожен. Тренерка Марина Боржемська назвала небезпечні продукти