Влітку, особливо в дуже спекотні дні, багато хто рятується від високих температур кондиціонерами. Але іноді цей девайс може таїти в собі небезпеку. Адже він не тільки може поламатися, але і вибухнути і загорітися.

Як цьому запобігти розповіли у програмі "Гаряча тема" на телеканалі ICTV.

Найголовніше, щоб ви придбали якісну техніку, а далі за нею стежити, щоб вчасно викликати фахівця.

Як зрозуміти, що кондиціонеру потрібен фахівець:

- може з'явитися неприємний запах (горілий або запах цвілі);

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

- погано охолоджує.

Регулярно, раз на рік потрібно обслуговувати ваш девайс і не економити на цьому.

"При сьогоднішній ціні на тех. обслуговування там 1000 гривень, люди хочуть знайти за 250-300 гривень. Єдине, що можна зробити - це ввести ліцензію для фірми, яка встановлює кондиціонер. Але дуже багато людей працює в чорну", - розповів майстер з ремонту кондиціонерів Дмитро Антонов.

кондиціонер, фото Pxhere
кондиціонер, фото Pxhere

Тому, робіть все офіційно і з гарантійними документами. Раптом з'являться якісь проблеми з кондиціонером - ви знаєте хто за них повинен відповідати і усувати несправності.

Наприклад, якщо несправність сталася з вини виробника - буде відповідати він. Виробник повинен або оплатити ремонт або замінити несправну техніку. Це якщо сервісний центр знайде проблему, яка з'явилася саме з вини виробника.

Все вирішується через офіційний авторезований сервісний центр.

Нерідко електроприлади горять через постачальника електроенергії, зазвичай техніка горить або псується після різкого стрибка напруги. У цьому випадку варто вирішувати проблему в судовому порядку.

Нагадаємо, раніше У Києві придумали оригінальний спосіб боротьби зі спекою: освіжає і бадьорить

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві водій трамвая не витримав + 47 градусів в кабіні і втратив свідомість

Також «Знай.иа " писав, що Українець купив кондиціонер в Comfy, замість прохолоди-головний біль: тільки подивіться на це.....