З приходом літа українців починають діставати комарі. Окрім набридливого дзижчання та укусів, ці комахи ще й переносять цілий спектр хвороб.

Як від них захиститися, дізнавалися журналісти новин "Спецкор" на каналі 2+2.

Окрім дзижчання, ще більш дратівливим упродовж кількох днів стає комариний укус, який у більшості людей викликає алергічну реакцію та свербіж. Ентомологи зазначають, що кусаються тільки самки. Адже, для того, щоб відкладати яйця, самкам потрібен білок, джерелом якого є люди.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

При цьому комарі переносять дуже багато хвороб. За даними ВООЗ майже мільйон людей помирає від хвороб, які переносять ці комахи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Україна не виняток у світі. У нас дуже велика кількість комарів, які є нашими ендемічними видами. Вони здатні передавати великий спектр збудників інфекційних захворювань. Починаючи від вірусів, закінчуючи малярією", — зазначила ентомологиня Центру громадського здоров’я Ольга Сагач.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Креми, мазі, аерозолі — чого тільки не вигадало людство, щоб позбутися комарів. Остання новинка має українське походження. Українці вигадали систему боротьби з комарами, яка перемогла на інвестиційному конкурсі у США.

"Пристрій імітує живе створіння, людину, продукуючи СО2, тепло, ультрафіолет, а також натуральний атрактант, який діє, як фермонт для комарів. Самки думають, що це людина та летять на неї. Пристрій засмоктує їх всередину — і вони там залишаються", — розповіла операційна директорка стартапу Ольга Дяченко.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Радіус дії такого девайсу 50 метрів. Знадобиться 2-3 тижні, щоб усі локальні комарі потрапили до цієї пастки. Вартість приладу становить 1150 доларів. На відміну від хімічних засобів, цей прилад є екологічно чистим.

Нагадаємо, раніше пастка для комарів з пляшки: 5 хвилин і носаті кровопивці забудуть про ваше тіло

Як повідомляє портал "Знай" кавова гуща допоможе прогнати комарів: дієвий рада для теплого вечора

Також "Знай" писав, що більше ніякого дзижчання під вухом - як назавжди позбутися від комарів в квартирі