Над столицею нависла незвична хмара у формі ковадла, яку досить не часто можна побачити.
Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у фейсбук.

У понеділок, 28 червня над Києвом нависла Cumulоnimbus incus - хмара у формі ковадла. Синоптики кажуть, що це купчасто-дощова хмара, яка досягла висоти ізотермії на кордоні тропосфери та стратосфери.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

" Висхідні потоки повітря не можуть подолати блокуючий шар ізотермії, тому починається розтікання хмари у напрямку переважаючого горизонтального потоку повітря. Таким чином, формується характерне "ковадло" у верхній частині", - сказано у повідомленні.

Синоптик Наталка Діденко також розповіла про це явище. При цьому синоптикиня показала своє фото на фоні подібної хмари, яке вона зробила 19 червня 2020 року.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

"Сьогодні багато хто помітив і зафіксував хмару-ковадло. Вони дуже ефектні, красиві) Трапляються влітку, не дуже часто, підвид купчасто-дощових хмар. Хмара розвивається, потік формує, несе вгору тепле повітря. Але доходить до крижаної умовної атмосферної стелі і ця стеля не дає далі розвиватися процесу", - написала вона.

Нагадаємо, раніше спека в Київській області змінилася штормом і градом з буревієм по всій території

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай" довгоочікуване похолодання: прогноз погоди 27 червня змінить аномальну спеку на рясні грози

Також "Знай" писав, що величезна гілка впала на людей на терасі кафе: відвідувачі отримали травми і переломи ребер