Бути бойовим медиком важко. Адже їм протипоказано пропускати чужий біль через себе. До того ж у них повинен бути холодний і аналітичний розум.

Всіма цими якостями володіє старший бойовий медик одного з підрозділів морської піхоти Петро з позивним "Хімік". Він молодий, але вже має авторитет серед старших медиків і командирів підрозділів, пише АрміяInform.

"Хімік" родом з Краматорська. Після 9-го класу вступив до медколеджу, щоб стати фельдшером. На другому році навчання, в його рідне місто, і в місто, в якому він навчався увірвалися російські окупанти. Після цього юнак вступив у волонтерську організацію і як міг намагався допомагати українським військовим.

"Це були важкі часи, про які не варто і згадувати, але я таки довчився і навіть вступив в 2016 році в Донецький національний медичний університет. Освоював спеціальність"Лікувальна справа" і паралельно працював у місцевій лікарні у відділенні патологій новонароджених. На жаль, в 2018 році в "нерівному бою" з мікробіологією я програв. Ну ніяк не давався мені той предмет, тому мене відрахували. Не впадаючи у відчай, я пішов у військкомат, де моя професія виявилася потрібною. Мені навіть запропонували на вибір кілька підрозділів - я вибрав морську піхоту",- розповідає Петро.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Потрапивши на військову службу, хлопець зрозумів, що дійсно потрапив у свою стихію. А щоб задовольнити свою спрагу до нових знань, "Хімік" додатково займається самоосвітою. До того ж, найкращою школою стали ротації на передову.

Як зазначив Петро, то зараз змінився підхід до підготовки бойових медиків. Наприклад, раніше курси тривали від 2 до 7 днів, то тепер цей термін збільшився до 2-3 місяців. До того ж всі морпіхи проходять курс тактичної медицини, що грамотно надавати першу домедичну допомогу собі або побратимам.

А ще "Хімік" під час виїздів має з собою два рюкзаки: один для надання домедичної допомоги, інший — медичної. Він запевняє, що бувають моменти, коли мало тільки накласти джгут або перев'язати рану і без уколів і крапельниць просто не обійтися.

"Як показує практика, наші бойові медики можуть поставити катетер у вену на повному ходу БТРа, особисто знайомий з такими. А взагалі за будь-яких обставин залишатися спокійним і врівноваженим. Для нас зайві почуття - це розкіш", - пояснює бойовий медик.

У майбутньому "Хімік" планує стати реабілітологом для військових.

Нагадаємо, раніше Простий стоматолог пішов до лав ЗСУ в 49 років і врятував не одне життя: "щоб наближати перемогу"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Красуня-медик щодня рятує воїнів на передовій: "життя захисників-найвища цінність"

Також «Знай.иа " писав, що Хоробра медик Карина пішла на передову, щоб рятувати тяжкопоранених: "Свою роль зіграв адреналін"