Вже на повну стартував сезон полуниці. Тому потрібно не тільки поласувати цією смачною ягодою, а подбати і про консервацію на зиму. Консервація з полуниці виходить смачна і красива при цьому не складна і без втрати форми у ягідок.
Таку полуничку можна використовувати як прикрасу до тортів і тістечок, а можна просто їсти з хлібом і маслом як варення. Після обробки ягід у них зберігається практично та ж форма, а смак і аромат тільки посилюються, передає портал "Ідеї рецептів".

Полуниця, скріншот: Youtube
Полуниця, скріншот: Youtube

Інгредієнт
- 1 кг полуниці
- 1 кг цукру
- 200 грам води
- 2 грами лимонної кислоти
Спосіб приготування:

Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"
Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"

Візьми хороший казанок або каструлю з товстим дном і всип в нього цукор, потім воду. Постав казанок на середній вогонь і чекай, поки цукор розтане і перетвориться в сироп. Дай йому покипіти максимум 15 хвилин на мінімальному вогні і додай лимонну кислоту.
Після цього дай сиропу покипіти ще 15 хвилин, поки він не перетвориться в тягучу масу, схожу на рідкий мед.
Помий ягоди, і відріж плодоніжки. Великі ягідки можна розрізати навпіл, а маленькі залишити. Залий полуницю сиропом і залиш її так на 20 хвилин.
Після цього акуратно проціди через друшляк полуничний сік з сиропом. Утворену густу карамель теж відправляй в казанок.
Прокип'яти сироп не більше 10 хвилин. Карамель розчиниться, і сироп стане рідким. Дай осісти піні і знову залий сироп в полуницю на 20 хвилин.
Тим часом простерилізуй баночки. Через 20 хвилин знову злий сироп через друшляк в той же казан. Прокип'яти його не довше 5 хвилин і швидко зніми пінку, поки він не охолов. Акуратно розклади полуницю по банках. Залий сиропом і закрий баночки. Після цього покладіть баночки в шафу.

Нагадаємо, чоловік розлучиться з вами, якщо дізнається цей рецепт: як смачно і швидко приготувати яєчню на сковорідці

Як повідомляв Знай.uа , борщ без м'яса існує? Рецепт грибного веганського "першого", яке за один підхід з'їсть вся сім'я

Знай.uа писав, як зварити розсипчасту і смачну гречку: є навіть ті, хто її не любить

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще