Постійна екологічна комісія Київради розглянула проєкт рішення «Про затвердження Концепції екологічної політики міста Києва «Екологічна стратегія міста Києва до 2030 року», поданий у порядку місцевої ініціативи, та створила робочу групу для її опрацювання. Таке рішення винесли на засіданні Постійної екологічної комісії Київради у вівторок, 1 червня.

Екологічна стратегія Києва була подана на розгляд Екологічної комісії як проєкт рішення. Члени Екологічної комісії проголосували за створення робочої групи для опрацювання документу, та виявили бажання усім складом взяти участь у робочій групі.

«Я радий, що Екологічна комісія активно приєдналася до роботи над Екостратегією на цьому фінальному етапі. Сподіваюся лише, що створення робочої групи не буде затягувати процес ухвалення Екологічної стратегії Києва, а навпаки, сприятиме тому, щоб документ якнайшвидше був офіційно прийнятий Київрадою. Головне, щоб робоча група працювала так само швидко та ефективно, як працювали над створенням стратегії самі кияни», - прокоментував рішення комісії ініціатор проєкту «Екологічна стратегія розвитку міста Києва до 2030 року» Костянтин Яловий.

Він нагадав, що Екологічна стратегія є дорожньою картою для розв'язання екологічних проблем міста. Вона встановлює пріоритети екологічної політики міста у 4 напрямках: чиста вода, чисте повітря та чиста енергія, зелені зони та біорізноманіття і кругове управління відходами, та кожному з цих напрямків визначає цілі, завдання та ключові індикатори, які відповідають сучасним європейським і світовим трендам розвитку міст.

Робота над Екологічною стратегією тривала протягом півтора року, а до її створення долучилися понад 120 людей — екологів, науковців, представників громадських організацій, журналістів та простих киян.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами ініціатора проєкту Костянтина Ялового, метою проєкту було сформулювати бачення екологічної ситуації громадою Києва та фаховими екологами та визначити шляхи розв'язання екологічних проблем. Екостратегія написана за рекомендаціями таких організацій як World resources institute та Європейський банк реконструкції та розвитку й отримала позитивну оцінку однієї з найбільших екологічних організацій світу Climat Reality Project.