Тепер порушники не зможуть сховатися у дворах, закутках чи в потоці машин, тому що на вулиці столиці виходить загін мотопатруля. Як працюватиме такий патруль, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

На київські дороги знову виїжджають патрульні на мотоциклах. Повідомлення про мінування, захоплення заручників, ДТП чи пожежа — на відміну від автомобільного, мотопатруль на такі екстрені виклики може дістатися за лічені хвилини.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Я думаю, що основна задача для мотопатруля Києва — швидко реагувати на всі виклики, коли в місті великі затори», — зазначив поліцейський Микита Сакальський. Інспектор патрульної поліції Анатолій Коваленко підтримав свого колегу: «У Києві зараз багато місць, куди складно дібратися. Тож ці механічні звірі зможуть допомогти і нам, і людям».

Кожен мотопатрульний повинен пройти спеціальні курси. Як зізнаються інспектори, спочатку було складно.

Поліцейські переконані, що стрітова версія Suzuki — оптимальний варіант для патрулювання в місті: «Об’єм двигуна — 650 кубічних метрів. Це досить непогано. Порівняно з тими байками, об’єм яких одна літра, можна все одно багато чого досягнути».

Мотопатруль працюватиме не тільки у столиці. Поліцейські-байкери вже патрулюють у Львові, а згодом з’являться в Одесі та Полтаві.

Нещодавно у Білій Церкві 14-річну дівчинку чимось напоїли і везли в невідомому напрямку.Ставлячи навідні запитання, патрульні Богдан Овчарук та Євген Горошко змогли зрозуміти, де знаходиться дитина і в якому автомобілі. Наздогнали його на виїзді з міста. Коли дівчинку врятували, вона плакала, а після - знепритомніла. 14-річну госпіталізували.

Нагадаємо, що 8-річний хлопчик потрапив у пастку до 43-річного зловмисника: пропонував жити разом.

Як повідомляв портал Знай.uа, озброєний чоловік взяв заручника в банку, будівлю оточили.

Також Знай.uа писав, що чоловік спробував вкрасти малюка серед білого дня: ходив з ножем і горілкою.