Щодня в Україні стається одразу по кілька аварій, головна причина - не дотримання правил дорожнього руху. Зараз же за даними поліції на тих ділянках де встановлені камери відеоспостереження кількість порушень знизилося втричі.
Про те це не свідчить, що водії стали більше дотримуватися ПДР, адже деякі кермувальники просто скидають швидкість перед камерами, а потім знову набирають її. Щодня водії спостерігають за тим, як кермувальники так чи інакше порушують правила дорожнього руху. У таких ситуаціях вони воліють покарати порушника, про це розповіли в ефірі українського телеканалу.
Тому автолюбитель Олексій Афонін вирішив виправити це, тому він став автором проєкту водійського контролю за порушеннями правил дорожнього руху.

дороги, скріншот з відео
дороги, скріншот з відео

"Ми ж ці порушення бачимо, чому немає такого варіанту, щоб ці порушення бачила і поліція", - зазначив він.

Разом з однодумцями чоловік зареєстрував громадську організацію та почав створювати безплатний додаток до телефону, який автоматично розпізнаватиме порушення. Далі водій може надіслати це відео до поліції. Цю програму у тестовому режимі запустили ще рік тому.
Проте нещодавно цим проєктом зацікавилися й депутати. При цьому водіїв, що підтримали цю ініціативу вже 25 тисяч, а активних користувачів 10 тисяч. Якщо законопроєкт ухвалять у тій редакції, яка є наразі, то кожен водій, який фіксуватиме порушення правил, отримуватиме 20% від суми сплаченого штрафу.

Нагадаємо, раніше "Не хочеш здохнути, тв * рь?": "Гола" пасажирка маршрутки накинулася на чоловіка через зауваження.

Як повідомляє портал "Знай.ua" Маршрутку на ходу огорнув густий дим-гальма втомилися, пасажири ледь не посивіли: "водій з вогнегасником..."

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що Під Києвом маршрутник отримав кулю в ногу і повіз пасажирів далі.