Для Києва аварії за участі маршруток вже давно перетворилися на норму. Водночас міська влада впевнена, що цю ситуацію цілком можливо виправити.

Щоб поліпшити стан та якість пасажирських автобусних перевезень, у КМДА запропонували нові стандарти. Про це стало відомо з сюжету журналістів проекту «Джедаі» на телеканалі «2+2».

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Кияни неодноразово скаржилися на щоденні аварії, застарілі салони та неякісне обслуговування. Люди стверджують, що маршрутники не

«Умови виписані таким чином, щоб ринок міг сприйняти їх, як реалістичні для виконання. Ми не можемо попросити всіх пересісти на Мерседеси, але можемо змусити дотримуватися базових вимог», - зазначили з приводу нових стандартів столичні чиновники.

Відтепер перевізники будуть зобов’язані дотримуватися нових правил:

  • Жодної музики чи «візуального сміття» на кшталт старих рекламних плакатів чи календарів в салоні;
  • Мають діяти текстові та звукові системи сповіщення;
  • Повинні бути справними та діючими не менше п’яти кнопок для екстреної зупинки на вимогу;
  • Місця для маломобільних груп населення;
  • Водії мають вдягатися у спеціальні робочі костюми.

Однак втілити в життя схему, за якою перевізники дотримуватимуться нових вимог, зможуть не раніше, ніж через п’ять років.

Нагадаємо, раніше Кличко відправить маленьких киян до школи, але не всіх

Як повідомляє портал Знай.ІА, локдаун накрутить тарифи в київських маршрутках: готуйте 10 гривень

Також Знай.ІА писав, що у Києві розлючений натовп ледь не розірвав кондуктора тролейбуса - " чому без маски?!"