У Києві вандали спотворили арт-об'єкт, присвячений політичним в'язням в окупованому Росією Криму. Про це розповіли в телеграм-каналі «Київ без цензури».

Як повідомляється, мова йде про стріт-арт в підземному переході на Європейській площі, який з'явився там в лютому цього року.

На стінах переходу намалювали майже сотню дверей, що нагадують двері в камерах СІЗО.

Автором проекту став грузинський художник Давид Кухалашвілі, який таким чином акцентував увагу українців та гостей столиці до трагедії кримських політв'язнів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«У центрі змалювали арт-об'єкт, присвячений політичним в'язням окупованого Криму", - з гіркотою пише автор повідомлення, публікуючи відповідні знімки.

Невідомі зловмисники змалювали стіни матюками, пентаграмами і фразами, що розпалюють етнічні конфлікти.

Вандалів, іспоганівших графіті, поки не знайшли, проте в "Київавтодорі" вже повідомили, що звернулися до правоохоронців з відповідною заявою.

Нагадавши, у Маріуполі морпіхи голосно відзначили День Прапора ВМС України: "Символ могутності флоту". Військовим подякували за мужність і героїзм.

Як повідомляв портал " Знай.ua", українці спекли найбільший великодній прапор: "гігантський жовто-блакитний делікатеси". Цей рекорд здобули вихованці профтехучилища м. Черкаси.

Також " Знай.ua " писав, малюк дивиться на карту України і знає-він у безпеці: потужні кадри від прикордонників. В Україні відзначається важливе свято.