У Києві вже в 15-й раз відзначатимуть День вишиванки. Для українців вже стало доброю традицією цього дня проводити пишні паради, демонструючи свої вишиті сорочки та пропагуючи таким чином збереження національних традицій.

Однак в умовах пандемії коронавірусу масові заходи, такі як парад, проводити не бажано. Тож як і де святкувати День вишиванки-2021 в Києві?

Щоб кияни не засумували, для них підготували низку культурно-мистецьких заходів, присвячених Дню вишиванки.

Зокрема, у центрі столиці триватиме День вуличної етно-музики, у рамках якого з 9:30 до 21:00 на різних локаціях виступатимуть Тарас Компаніченко, гурт «Друже Музико», дует трембітарів та інші.

Тарас Компаніченко
Тарас Компаніченко

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У сквері на вулиці Іллєнка відкриють пам’ятник Василю Вишиваному, який отримав це прізвисько через любов до вишиванок. Український громадсько-військовий діяч, Вільгельм фон Габсбург - австрійський великий князь, якому побратими-українці подарували вишиванку під час Першої світової війни.

Також планується декілька виставок, присвячених вишиванкам - у музеї українського народного декоративного мистецтва, на Хрещатику ( покажуть вишиті сорочки, які носили та вимінювали на їжу українці під час Голодомору).

На Співочому полі обіцяють «колективне приготування справжнього українського борщу, конкурси та активності».

Нагадаємо, раніше талановита прикарпатка одягла ляльок у форму УПА: Бандера б зацінив

Як повідомляє портал Знай.ua Тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання

Також Знай.ua писав, що У вікнах Кам'яниці з драконами спить цілий світ: у Києві фасад покинутої будівлі перетворили на галерею