Подорожчання проїзду в Києві зумовлене збитковістю пасажирських перевезень в період карантину та локдауну.

Зокрема, столичне метро може подорожчати до 21 гривні. Таку думку озвучили у спільній заяві КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс".

За словами першого заступника голови КМДА, змінювати діючі тарифи будуть лише після громадського обговорення, а також після реєстрації рішення у Міністерстві юстиції.

На думку експерта з транспортного планування Дмитра Беспалова, яку він озвучив в ефірі «Українського радіо» громадський транспорт подорожчає, але не в рази.

Зокрема, треба враховувати підняття ціни електроенергії та необхідність виплачувати зарплати персоналу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

У метро ціна на проїз також підніметься, але, впевнений експерт, навряд чи до 21-25 гривні. Більш реальним виглядає тариф у 12-15 гривень, і, швидше за все, це станеться вже влітку.

«Літо – це найкращий час для того, щоб підвищувати тарифи», - впевнений Беспалов.

Раніше повідомляли, під Києвом маршрутник отримав кулю в ногу і повіз пасажирів далі.

Як повідомляв Знай.ua, на Київщині засікли хвостатого маршрутника: десять років за кермом.

Знай.ua писав, пасажири "покарали" хамовитого маршрутника, прославили на всю країну: "не дає здачу, кричить".