Водії стверджують, що закон не ідеальний, камерам видно знаки на два десятки метрів, а, отже, можна зробити «сяючі» номерні знаки і тиснути на газ де завгодно. Журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2 дізнавалися, чим погрожує така винахідливість любителям обійти правила.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Київські водії переконані, що, коли сотні машин «сяють» перед дорожніми камерами, можна перевищувати дозволену швидкість і не боятися штрафів.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відео, на якому поліція розбирається з одним із таких умільців, підірвало інтернет. Патрульні спіймали порушника швидкісного режиму на лазерний радар TruCam. Але на фото у приладі одна цифра із номерного знаку зникла. Насправді, водій приховав її за допомогою спеціальної плівки.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Журналіст Володимир Карабан вирішив провести експеримент, щоб показати, як працює наноплівка. Тож Володимир придбав собі кілька таких цифр. На перший погляд звичайна наліпка відклеюється і монтується поверх реальних цифр авто. У момент фіксації на TruCam або камеру, що фіксує швидкість, відбувається спалах. У результаті чорні цифри стають білими і зливаються із заднім фоном номеру.

«Це покриття, яке ускладнює ідентифікацію номерного знаку, що теж являється порушенням», — зазначають інспектори.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Однак автоюрист Богдан Глядик стверджує протилежне: «Якщо номерний знак повністю розпізнається, зокрема на відстані 20 метрів, згідно з нормою кодексу України про адміністративні правопорушення, притягнути автовласника до відповідальності, наприклад, за плівку, чисто юридично не можливо».

«Джедаі» переконалися: щоб уникнути таких суперечок, слід змінити норми. Тим паче, що деякі з них редагували вже кілька разів.