У Києві незабаром суттєво здорожчає проїзд у громадському транспорті. Такі плани озвучив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телепрограми "Народ проти" на телеканалі "Україна 24".

За словами столичного градоначальника, справжня собівартість проїзду у громадському транспорті є набагато більшою, ніж та сума, яку зараз сплачують пасажири. Це робить функціонування транспорту в столиці дотаційним.

Через це столичний бюджет щороку сплачує перевізникам два мільярди гривень, адже людям, які працюють в цій галузі, потрібно вчасно виплачувати заробітну плату.

Крім того, місту необхідно постійно оновлювати рухомий склад, закуповуючи нові тролейбуси, трамваї та автобуси.

"Одночасно ми закуповуємо транспорт і збільшуємо зарплату. Можу сказати страшну цифру, собівартість проїзду в транспорті - 15 гривень", — зізнався Кличко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше У Києві будівництво парковки перетворилося на баталію з активістами: "крадуть велодоріжки і тротуари". Представники нової елітної забудови облаштували місця для машин своїх клієнтів прямо посеред газону і тротуару.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Комунальники змусили киян переходити дорогу "в дерево" - " все продумано до дрібниць!" У Києві комунальники трохи "перестаралися" з озелененням.

Також «Знай.иа " писав, що Харків'яни поставили жирний хрест на розбитих дорогах. На Харківщині придумали незвичайний спосіб, як змусити владу звернути увагу на проблему доріг