У Києві незабаром подорожчає проїзд у громадському транспорті, зокрема, в метро. Про це заявили в загальному зверненні трудових колективів Київського метрополітену і "Київпастрансу", текст якого опублікований в Facebook.

Автори звернення впевнені, що обґрунтованою ціною на проїзд може бути тільки сума в 21-25 гривень.

У комунальних підприємствах "Київський метрополітен" і "Київпастранс" вимагають від столичної влади проявити підтримку в умовах пандемії, виділивши кошти з міського бюджету. Іншим вирішенням проблеми може стати підвищення тарифів на проїзд.

"Виклики пандемії серйозно вплинули на нашу роботу за останні два роки. Ми бачимо два можливі шляхи вирішення цієї ситуації: підтримка... коштами міського бюджету. Або перегляд існуючого тарифу на перевезення пасажирів», - зазначають у зверненні, додаючи, що економічно обґрунтованим тарифом за розрахунками на цей рік є 21,05 гривень.

Також у метрополітені поскаржилися на зменшення пасажиропотоку в умовах локдауну, через що зарплати працівникам можуть затримувати або взагалі не виплачувати.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У "Київпастрансі" також підрахували, що кількість перевезень знизилася майже вдвічі, а тарифи на електроенергію зросли в півтора рази.

При цьому економічно обґрунтованими тарифами там вважають 25 гривень на проїзд у наземних видах транспорту (трамваях, тролейбусах, автобусах) і 79 гривень – у міській електричці.

Раніше повідомляли, під Києвом маршрутник отримав кулю в ногу і повіз пасажирів далі.

Як повідомляв Знай.ua, на Київщині засікли хвостатого маршрутника: десять років за кермом.

Знай.ua писав, пасажири "покарали" хамовитого маршрутника, прославили на всю країну: "не дає здачу, кричить".