Санітарний інструктор Ольга розповіла, як воно – служити на передовій і рятувати життя поранених. Про це написали на сторінці «Операція об'єднаних сил» у соціальній мережі Facebook.

«На захист Батьківщини стають матері. Ольга теж зважилася піти на фронт. На її рішення вплинула сумна звістка з передової – загинув друг», - зазначають у спільноті.

Ольга прийшла у медпункт в одному з прифронтових селищ наприкінці минулого року. Вона надає пораненим солдатам першу медичну допомогу та рятує їхні життя. До медпункту поранених бійців з фронту найчастіше привозять їхні побратими.

Щоб бути готовими до всього, військові медики навчаються елементів самозахисту та володіння зброєю. Проте Ольга вважає, що її зброя - не автомат, а медична валізка.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Першого свого пораненого жінка врятувала, як то кажуть, на автоматі – не було ні страху, ні сплеску адреналіну. Впевнено зробила свою справу, а вже потім почала переживати, чи все було правильно. Однак все минулося добре – боєць вижив.

«Здається багато чого не знаєш, не вмієш, забула, а виявляється – усе вмієш. Все одно ж бачила, як у лікарні це виконували хірурги, реаніматологи. Очі бояться, а руки роблять. Особливо, коли від твоїх рук залежить чиєсь життя», - зізнається дівчина.

Вона також зазначила, що на передовій багато жінок, переважно молодих дівчат, які працюють медиками.

«Вони йдуть, щоб більше хлопців вижило, щоб більше чоловіків повернулося до сімей», - зазначає Ольга.

Раніше ми писали про те, що на Донбасі перепоховали 99 воїнів, ідентифікувати вдалося лише 8 з них.

У Донецькій області перепоховали 99 воїнів, які загинули в роки Другої світової війни. Напередодні Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом біля братської могили загиблих воїнів у Другій світовій війні відбувся пам'ятний мітинг.

Нагадаємо, тендітна українка вразила творчим підходом до служби в ЗСУ: "Все зможу".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Львові зупинилося серце українського захисника, ворожа куля влучила в голову: "Місяць боровся за життя".

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ збили два безпілотники виробництва РФ на Донбасі: дистанційно мінували і скидали боєприпаси.