Ріка Либідь у Києві стала отруйно-жовтого кольору, хоча зазвичай вода у ній мало відрізняється від дніпровської. Імовірно у річку вилили якісь хімікати.

Про це повідомляють у спільноті "Клуб Корінного Киянина".

Так, у Києві місцеві жителі помітили, що у понеділок, 10 травня річка Либідь, яка є правим притоком Дніпра забруднена. Через що саме річка була забруднена, невідомо.

Річка Либідь, фото з фейсбук
Річка Либідь, фото з фейсбук

Кияни обурилися через цю жахливу ситуацію та закликали Держекоінспекцію розібратися з нею. Колір річки порівняли з забрудненими водоймищами Індії. Варто зазначити, що 9 травня активісти ініціативи "Києве, мий" разом із комунальниками провели досить масштабну акцію з прибирання берегу та русла річки. У цьому прибиранні брали участь близько 50 людей.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Для довідки:

Либідь — річка, права притока Дніпра на території Києва. Довжина — 17,1 км. Площа басейну — 67,8 км². Існує думка, що річка Либідь отримала назву від імені сестри легендарних засновників Києва — Кия, Щека і Хорива. Річка Либідь згадується в літописах під 968 роком.

Нагадаємо, що у Києві автомобіль спалахнув, як сірник, рятувальники примчали за хвилини:"весняний кастрик".

Також Знай.ua писав, що бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області врятували чоловіка з крижаної пастки.