У березні українські спецслужби вилучили першу партію "самогону" компанії Chernobyl Spirit, виготовленого з яблук, що виросли неподалік від Чорнобильської АЕС. Підприємці кажуть, що її мали відправити у Британію і всі необхідні акцизні марки були.

В цілому партія складається з 1500 пляшок алкогольного напою, що називається Atomik. Працівники компанії розповіли, що конфісковане з лікеро-горілчаного заводу в Карпатах відправили у київську прокуратуру, пише ВВС.

За словами виробників, цей спирт — це перший споживчий товар Чорнобиля після ядерної катастрофи 1986 року. Зараз вони очікують результатів розслідування українських спецслужб, але кажуть, що «поняття не мають», чому вантаж, призначений для Великої Британії, був вилучений.

"Схоже, вони звинувачують нас у використанні підроблених українських акцизних марок. Але це не має сенсу, оскільки пляшки призначені для ринку Великої Британії чітко позначені чинними акцизними марками цієї країни", — каже професор Джим Сміт, вчений, який багато років вивчав зону відчуження, перш ніж разом з українськими колегами заснував компанію Chernobyl Spirit.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Українські правоохоронці наразі це не коментували.

Нагадаємо, раніше Відомий тенісист "втік" з Києва додому в капсулі: укутали як мумію. Спортсмену-датчанину довелося не тільки відмовитися від участі у фінальному змаганні турніру, а й повертатися додому в спеціальній камері.

Як повідомляє портал Знай.ua Хитрун ніс в літак 35 пташок під піджаком, зловили в аеропорту: "вони просто співають". На території авіахабу ім. Джона Кеннеді в Нью-Йорку спіймали чоловіка, який віз з Гайани контрабандою 35 зябликів.

Також Знай.ua писав, що В Україні запустили авіарейс з Києва до Києва: пасажирам пропонують унікальну можливість. В Україні запустили авіарейс з Києва до Києва. Його суть в тому, що пролетить літак над Чорнобилем.