У Києві під час певних погодних умов тиск придавлює повітря до землі і те, що люди видихають - його і вдихають назад. Тому для міста потрібно розробити певну програму і створити зони, в які може заїжджати тільки електротранспорт.

Про це сказав економіст Олександр Маріковський в програмі “Суб’єктивно” з Янікою Мерило.

“Є екологія міста. Це не загальнонаціональна, це локальна екологія. Різні міста є, і для них різні проблеми. Наприклад, центр Києва - ми точно розуміємо, що у нас дуже погане провітрювання. У нас під час певних погодних умов тиск придавлює повітря до землі і те, що ми видихаємо - ми його і споживаємо. Тобто, прямотоком нам в легені іде. Тому, для такого міста, для Києва треба розробка певної програми, в якій, наприклад, є зона, де можна заїжджати тільки електротранспорту. Або певні види дорогого в’їзду, який буде обмежувати в’їзд автомобілів з вихлопами”, - сказав Олександр Маріковский.

За його словами, у Києві також є проблема з Дарницькою ТЕЦ, яка забруднює повітря. Однак, до кінця 2021 року вона планує відмовитися від полігону, який постійно потрібно зволожувати, щоб він не виділяв токсичний пил.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гриценко заявив, що система моніторингу стану повітря в Києві вже створена, але тепер її потрібно довести до розуму.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що у Держекоінспекції назвали топ-3 екологічні проблеми в Україні.