За минулі вихідні 27-28 березня на Київщині вигоріло 330 гектарів землі через мешканців, які вирішили палити листя попри чисельні заборони.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, в області майже не лишилося "живого" місця, де б не горіла суха рослинність або сміття. Із 169 пожеж випадків загорання трави – 148, і ще 15 – сміття.

Пожежі гасили у Києво-Святошинському, Білоцерківському, Вишгородському, Баришівському, Володарському, Яготинському, Іванківському, Бородянському, Тетіївському, Ставищенському районах та м. Узин на загальній площі 330 га.

"Місцевість після пожежі виглядає так, ніби чужа армія цілеспрямовано нищила її напалмом – до самого горизонту розкинулося смердюче димляче попелище. Під ногами тисячі переплетених чорних трубочок: згорілі стебла очерету спочатку вони ще зберігають свою форму, але варто доторкнутися – розсипаються на попіл…Різкий порив вітру піднімає з поля клуби попелу, і заметіль стає чорною", – йдеться в повідомленні надзвичайників.

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що на Прикарпатті відомому журналісту намагалися спалити магазин, чоловік підозрює п'яного чиновника Зеленського

Також портал «Знай.uа» писав, що на Львівщині старшокласник з психічними розладами підпалив школу-інтернат

Також портал «Знай.uа» писав, що на Тернопільщині пенсіонерка-героїня витягла трьох дітей з палаючого будинку: "Мені підказало серце"