У Києві розгорівся скандал навколо Святошинського дитячого будинку-інтернату - там керівництво викрили в крадіжці продуктів, призначених для вихованців. Про це розповіли в сюжеті телепрограми "вікна".

Як повідомляється, розголосу отримали кадри, зняті камерами відеоспостереження, розташованими на території інтернату для дітей з проблемами розумового і фізичного розвитку. В оприлюдненому відео співробітники установи: директор, шеф-кухар і бухгалтер, йдуть з роботи з коробками, наповненими продуктами. Відзначається, що таку картину тут можна спостерігати щодня.

Батьки вихованців обурилися подібними діями керівництва інтернату. Завідуюча закладом заперечувала свою провину, проте в посольстві Китаю в Україні розповіли, що в якості благодійної допомоги передали інтернату ковбаси і солодощів на 100 тисяч гривень. Цих продуктів діти не отримали - їх тільки сфотографували на тлі подарунків, а потім їжу розікрали працівники інтернату. Зокрема, головний бухгалтер установи.

Коли факти крадіжки набули розголосу, директор, Головбух і завідуюча господарства звільнилися з інтернату.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Не здивована - в кожній школі, садочку, пруть сумки всі, кому не лінь, немає управи на них, так було є і буде, немає ні сорому не совісті, красти у дітей», «Господи, та як можна цих нещасних ще й обкрадати, та їм самим потрібно допомагати, а не красти у них", - обурюються в коментарях українці.

"Страшно що, на жаль, це стає нормою, і дорослі здорові люди, які отримують зарплату за свою роботу, обкрадають хворих дітей, які і так в житті не користувалися здоров'ям і гідним життям», - додають люди.