Як виглядає швидкісна електричка, коли і як вона курсуватиме, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Тепер за будь-якої погоди до столиці можна дібратися за 20 хвилин. Укрзалізниця потішила жителів передмістя Києва, запустивши перший маршрут швидкісної електрички «Сіті Експрес». Учора, 15 березня, «Сіті Експрес» здійснив свій перший рейс.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нова електричка курсуватиме у пікові години вранці та ввечері. Електропоїзд відправляється зі станції Святошин та прямує до Бучі. Час поїздки — 21 хвилина. Основою для київського «Сіті Експресу» стане кільце, по якому зараз їздить міська електричка Київпастрансу. До нього планують підключити всі головні міста-супутники столиці — Вишгород, Бровари, Бориспіль, Білу Церкву, Фастів, Боярку, Вишневе, Ірпінь, Бучу.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Нині потяг курсує «човником» — лише в одному напрямку і зупиняється на станціях Святошин, Біличі, Ірпінь та Буча.

«Це капітальний ремонт. При відновленні цієї електрички було змінено до 90% деталей інтер’єру та до 70% деталей ходової частини», — зауважив директор регіональної філії «Південно-західна залізниця» Артем Миронович.

Незабаром такий експрес почне курсувати з околиць Дніпра, Харкова та Одеси.

Нагадаємо, Львівський вокзал перетворили на смердючий смітник: зганьбили "обличчя" Галичини. Відповідний пост з прикріпленими фото з'явився на Facebook-сторінці "гарячої лінії міста Львова".

Як повідомляв "Знай.ua", " Укрзалізниця" пересадить городян у новенькі вагони з пультами управління: 3 млрд на вікна і туалети. Був оголошений тендер на закупівлю ста купейних вагонів. Про це йдеться на сторінці тендеру в системі ProZorro.

"Знай.ua" писав, незважаючи на сніг у вагонах "Укрзалізниця" встановлює камери і обіцяє нагодувати дітей: "Оновлення, капітальне…"