У п'ятницю, 12 березня, в київських лікарнях зафіксували рекордну кількість пацієнтів з коронавірусом.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко. За минулу добу в столиці з'явилося 896 нових хворих на ковід, з них 129 осіб довелося госпіталізувати. Зараз у лікарнях лікування проходять 2 548 пацієнтів, з них 1689 - перебувають у важкому стані.

"Як ми бачимо, збільшується кількість госпіталізованих пацієнтів. Сьогодні в наших столичних лікарнях найбільша кількість хворих з початку пандемії. У тому числі і тих, хто перебуває у важкому стані і вимагає кисневої підтримки. Це дуже тривожна тенденція", - заявив Кличко.

За його словами, кисневу підтримку отримують 1978 осіб, до апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) підключені 38 хворих.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, 2 березня, під час робочої поїздки в зону проведення операції Об'єднаних сил Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу вакциною Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca.

В офісі президента розмістили відповідне відео і уточнюють, що глава держави зробив щеплення на території військового мобільного госпіталю № 59 в Сєвєродонецьку разом з військовими лікарями і захисниками.

Нагадаємо, раніше За відмову вакцинуватися-штраф: юристи назвали українцям головні ризики

Як повідомляє портал Знай.ua Головлікар Тернопільщини уколовся слідом за Зеленським і Степановим. Не варто забувати, що обов'язок по щепленнях є у певних категорій працівників.

Також Знай.ua писав, що "Побочка" від вакцин і нові області в червоній зоні-Максим Степанов озвучив, чого чекати українцям. Міністр прибув зі звітом до парламенту.