У Києві рятувальники влаштували щось невимовне-підривали лід на Дніпрі, рятували уявного потопельника і робили масаж серця манекенам. Про це розповіли в ДСНС.

Втім, все перераховане вище відбувалося на Оболоні в рамках масштабних навчань, метою яких було відпрацювати дії в умовах можливої повені і льодоходу.

Участь у навчаннях взяли півтора десятка підрозділів та підприємств, які є складовими частинами єдиної територіальної підсистеми цивільного захисту.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, вибухи на річці влаштовували для того, щоб запобігти ймовірному підйому рівня води при великому скупченні льоду. Якщо вся ця маса раптово зрушиться з місця, вона може знести гідроспоруди і звалити опори мостів.

Крім того, рятувальникам довелося знімати в човен з даху умовно підтопленої будівлі громадян, які нібито постраждали від повені. На річці відпрацьовували порятунок людини, що провалилася під лід.

Також на спеціальних манекенах вчилися надавати першу допомогу і реанімацію при зупинці серця.

Нагадаємо, що у Києві автомобіль спалахнув, як сірник, рятувальники примчали за хвилини:"весняний кастрик".

Також Знай.ua писав, що бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області врятували чоловіка з крижаної пастки.