У Київській області планують створити Центр трансплантації на базі Київської обласної клінічної лікарні.

Як повідомили в установі, клініка бере участь у пілотному проекті Міністерства охорони здоров'я з трансплантації. Завершився етап створення відділення трансплантації органів, хірургії печінки та підшлункової залози. Зараз почали формувати команди медиків, впроваджуються високотехнологічні операції на печінці та підшлунковій залозі, а це пряма передумова для виконання складних пересадок цих органів.

"Створення сучасного трансплантаційного центру, по-перше, дозволить рятувати більше життів, так як вартість трансплантації в нашій країні в порівнянні з вартістю зарубіжних клінік буде втричі дешевше, по-друге, сприятиме економії державних коштів. Тому продовжимо співпрацю обласної влади та медиків для створення сучасного центру та підвищення якості медичного обслуговування в Київській області", - розповів голова КОДА Василь Володін повідомив.

Нагадаємо, раніше паралізований підліток з Прикарпаття рік підключений до апарату ШВЛ, заплакана мама благає про допомогу: "Врятуйте Вадима".

Як повідомляє портал Знай.ua, незряча чернівчанка показала приклад, як знайти себе: Нік Вуйчич у спідниці. У Чернівцях заснували проект "інклюзивні робочі місця", в якому розповідають про працевлаштування людей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також Знай.ua писав, що "сталевий" тернополянин встав з інвалідного візка і надихнув мільйони: "викинув травму голови".