Стало відомо про те, що в Києві пройшов фестиваль українського борщу. Що про це відомо. Так багато борщу в одному місці ви ще не бачили.

Таким чином повідомляється, що це був фестиваль з приготування борщу. Там учасники їх 25 регіонів одночасно готували цю національну страву.

Фестиваль борщу, фото: ukrinform
Фестиваль борщу, фото: ukrinform

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко заявив, що вони встановлювали рекорд України з одночасного приготування борщу. Всі регіони об'єднають в один заради спільної справи. Борщ - це страва, яка може згуртувати Україну.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також, Євген Клопотенко зазначив, що через кілька тижнів буде подана заявка, щоб включити український борщ в нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО. Цей фестиваль став першим кроком для того, щоб прокласти страві дорогу у світову спільноту.

Фестиваль борщу, фото: ukrinform
Фестиваль борщу, фото: ukrinform

На локації можна було помітити представників з Книги рекордів України.

Трансляція даного заходу проходила на YouTube каналі ГО "Інститут культури України" та в соціальній мережі Facebook на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, Сало з часничком до борщу: кращі способи засолювання в домашніх умовах

Як повідомляв портал "Знай.ua", кращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цього року з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними