Київський осередок партії "Національний Корпус" влаштував акцію протесту біля входу до Київської міської прокуратури. Активісти розгорнули банер та скандували лозунги.

Головна причина протесту — допит, яким мав сьогодні відбутись у стінах прокуратури. Викликали двох осіб: Валентина Осипова та Олександра Густєлєва.

Що про них відомо?

Валентин Осипов — очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, на посаді з 2019 року. До того був заступником голови "Київавтодору". Осипов, обіймаючи посаду, при цьому є фігурантом судової справи про розкрадання держбюджету, виділеного на ремонт доріг — його підозрюють у незаконному виводі понад 8 млн грн.

Олександр Густєлєв — заступник мера Києва Віталій Кличка. Раніше обіймав посаду очільника "Київавтодору". Підозрюється у причетності до корупційних махінацій, зокрема і тій, по якій проходить Осипов.

"Ми вимагаємо справедливого судочинства для всіх корупціонерів, від малого до великого. І тим паче ми не будемо терпіти того, аби корупціонери обіймали топпосади державної адміністрації. Якби Осипов був чоловіком, то давно сам би пішов з посади, навіть якби за ним не було вини. Але наші чиновники не мають почуття совісті та сорому, тому і тримаються за свої крісла якомога міцніше. Але так вічно тривати не буде, і ми проконтролюємо, аби вони всі опинились у в'язниці", — під час акції протесту заявив речник Нацкорпусу Сергій Хмельницький.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Національний Корпус провів дві акції протесту під стінами КМДА. Активісти вимагали мера Києва Віталія Кличка перестати покривати своїх друзів, які замішані у корупційних схемах.