У Києві мешкає дворічний хлопчик, життя якого залежить від небайдужості українців. Щоб вижити, маленькому Нікіті Крижному потрібен один єдиний укол, який коштує понад два мільйони доларів. Про це розповіли в сюжеті телепередачі «Стосується кожного».

Зрозуміло, що самотужки зібрати такі гроші родина хлопчика не в змозі.

Діагноз «Спінальна М‘язова Атрофія» лікарі поставили малюку у віці дев’яти місяців. Це рідкісне генетичне захворювання, вилікувати яке може лише найдорожчий препарат у світі. Кожна хвилина надто цінна для дитини – чим довше малюк чекатиме на вакцину, тим більшими будуть невідворотні зміни в його здоров’ї. На те, щоб зібрати вказану суму, в сім’ї було два місяці, і цей термін майже сплив.

Зараз малюк не може ні говорити, ні ходити, ні нормально стояти, та відстає у розвитку.

«Чому у нас така держава? Нехай би були державні програми, які б покривали ліки для таких діток! Нехай ухвалять відповідний закон. Навіть за рахунок субсидій. Нехай кожен платить за те, що використав газ/електрику, а діткам ліки безплатно!», - пишуть небайдужі українці.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«Давайте не будемо байдужими, всі по гривні, і хлопчик буде жити повноцінним життям», «Допомога не буває маленькою, вона або є, або її немає. Важлива кожна гривня. Не соромтеся маленьких сум», - закликають коментатори.

«Наша родина дуже вдячна програмі «Стосується кожного». Щиро дякуємо за те, що розповіли про захворювання нашого Нікітки, підтримали нас, та підняли питання про СМА (Спінальна М‘язова Атрофія)», - додають батьки хлопчика.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай" , до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також "Знай" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна"