Стало відомо про новий законопроект від депутатів Верховної Ради. Образа поліцейських тепер каратиметься за законом.

Автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook поліція Києва
Автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook поліція Києва

Таким чином повідомляється, що за образу поліцейських в Україні незабаром почнуть штрафувати. Варіантів покарання всього два - 15 діб арешту, або ж близько двох місяців виправних робіт. Також, можуть з'явитися і грошові штрафи за це-від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автори законопроекту стверджують, що це допоможе посилити захист співробітників правоохоронних органів. Однак, якщо поліцейські дозволять собі образити громадянина, то їм за це відповідальність не передбачена.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Поліція, фото: Патрульна поліція
Поліція, фото: Патрульна поліція

Рішення по конкретному виду стягнення з перерахованих буде приймати суд.

Коли законопроект набуде чинності - не повідомляється, все знаходиться на стадії розробки.

Нагадаємо, Знай писав, що в Запорізькій області масово крадуть номери з машин. Грабіжники знімають з автомобілів номери, і залишають прямо на лобовому склі під двірниками записку з номером телефону.

Також Знай повідомляв, що поліція в Лудзькому воєводстві Польщі затримала чоловіка, який напав, пограбував і образив громадянина України.

Нещодавно Знай передавав, що на Хмельниччині невідомі пограбували церкву. Повідомлення про пограбування церкви, що знаходиться в селі Піддубці Славутського району надійшло до Славутського відділу поліції.