Стало відомо про те, що в одному з районів Києва розцвіли проліски. Весна замінила холодну зиму.

Таким чином повідомляється, що у Святошинському районі помітили перші проліски. Про це повідомив інформаційний портал «Київ Вечірній».

Сталося це в понеділок, 1 березня. Жителі Борщагівки помітили на вулиці Зодчих проліски. Перші паростки пробилися з-під землі і почали цвісти.

Проліски, фото: Вечірній Київ
Проліски, фото: Вечірній Київ

Варто відзначити, що продавати первоцвіти заборонено за законом так як вони занесені до Червоної книги України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Проліски, фото: Вечірній Київ
Проліски, фото: Вечірній Київ

Якщо раптом хтось зважиться продати рідкісний вид рослини, то йому світить штраф. Екологи навіть проводять спеціальні рейди так як перед 8 березня ці квіти страждають найсильніше. Браконьєри намагаються нажитися на всьому.

Проліски, фото: Вечірній Київ
Проліски, фото: Вечірній Київ

До слова, у центрі Мукачева нещодавно розцвіла "божевільна" сакура, яка не чекає весни і щорічно розпускає квіти в січні-лютому.

"У Мукачеві розцвіла шалена сакура. Дерево назвали так тому, що стара сакура, яка росте в центрі міста, щорічно в січні-лютому викидає квіти”, - каже гід. Чоловік додав, що така нетипова поведінка спостерігається останні кілька років.

Нагадаємо, на Закарпаття вже прийшла весна, минувши зиму. Так, У Мукачеві розцвіли перші вербові котики, яких ще називають "цицушками". Вербову гілку прийнято освячувати в Церкві за тиждень до Великодня, і такий збій в "розкладі", швидше за все, пов'язаний з теплою і вологою температурою.

Також Знай повідомляв, що в Ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини.