У неділю, 28 лютого, в Києві поліцейські проводили спецоперацію з порятунку сміливців, які вирішили перевірити кригу на міцність. В Україну давно прийшло потепління, тож водоймища швидко розмерзаються, і кожного року знаходяться екстремали, що випробовують долю.

Про порятунок на своїй сторінці в Facebook розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"... лейтенант Сергій Міняйло та капрал Олег Предвічний отримали виклик: компанія людей, гуляючи по замерзлій річці Дніпро, провалилась під лід.

Патрульні за лічені хвилини прибули на місце. Одночасно четверо осіб, серед яких також дитина, знаходились у крижаній воді на чималій відстані від берега. Не гаючи часу, поліцейські кинулись на допомогу.
Разом із небайдужими громадянами, спільними зусиллями, першою вдалось витягти з води дитину. Потім, за допомогою драбини та мотузки, надали допомогу ще двом особам. Далі поліцейські почали рятувати четвертого чоловіка, який знаходився трохи далі від інших у воді.
"Коли ми підповзли до нього, той вже був безсилий та сказав, що не може рухатись. Ми кинули йому мотузку та попросили просто триматись за неї щосили. Я потягнув напарника за ноги й нам вдалось витягти чоловіка на міцну кригу. Потім ми обережно попрямували до берега" — Сергій Міняйло.
Дякую патрульним за самовідданість та готовність ризикувати своїм життям, заради життя наших громадян. Дякую всім, хто не залишився байдужим у цій ситуації та допомагав патрульним.
Не забувайте! Тонкий лід — це велика небезпека для життя, не випробовуйте лід та долю!", - написав правоохоронець.

Нагадаємо, у Дніпрі троє дорослих чоловіків взяли з собою 13-річного хлопчика і пішли прогулятись по тонкому льоду. У результаті всі четверо провалилися під кригу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", морпіхи поділилися найціннішим з людьми, які гостро потребували допомоги: "Дійсно, врятував чиєсь життя". Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності.