У Києві жінка поскаржилася на дії працівників грумінг-салону, які відмовляються обслуговувати її українською мовою. Про це сама постраждала написала на власній сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Хотіла я записати собачку до грумінг-салону Bruno_Groom. А мені відмовили, сказавши, що вони принципово не обслуговують україномовних клієнтів. Я б може і перейшла потім на російську. Да нє тут то било. Я написала відгук в гуглі», - розповідає вона, додавши, що вже повідомила про порушення законодавства уповноваженому із захисту державної мови Тарасу Креміню.

На опублікованому відео жінка запитує у працівниць салону, чи будуть її, нарешті, обслуговувати державною мовою.

«Ви же пісалі отзив, ми вам сказалі, что принципиально не будєм облуживать вас на укрАінском язикє… Почему ви не рассказиваєте на відео, что ви два раза позвонили, вас проконсультировали, и в конце ви прідрались, что вас не обслуживают на укрАінском язикє. Ми не вас обслуживаем, а собак», - відповідають їй працівниці.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Тобто собачу мову ви розумієте, а українську ні?», - цікавиться постраждала.

Пізніше вона повідомила, що салон очікують санкції.

«Ппоговорили з Уповноваженим з захисту української мови Тарасом Кременем про цю історію з… собачим салоном Bruno Groom . Мої скарги омбудсмен отримав, штрафи діють, тому сподіватимемося, що ці ватани отримають штраф по повній програмі», - додала вона.

Нагадаємо, раніше 15-річна "фанатка" Путіна з Києва виправдалася за нелюбов до солов'їної: "Я не виняток"

Через це особисті дані дівчини та її родичів з'явилися на "Миротворці", називаючи Леоненка жертвою психологічного насильства та російсько-терористичної пропаганди.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Фанатка Путіна пригостила українців" російською " кавою і кулею вилетіла з роботи

Це була кав'ярня "Coffein", і господиня вже заявила, що бариста була звільнена. При цьому, сама вона не на стороні клієнта.

Також "Знай.uа" писав, що Скандальну Більченка можуть звільнити з Драгоманова: звернення викладачів до "Російської" проффесорші. Подробиці гучного скандалу спалахнули в мережу.