У Київській області виявили випадки пташиного грипу, через це населений пункт помістили у карантин.
Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.
Так, стало відомо, що в Клавдієво-Тарасове (Бучанський район) в одному з домогосподарств зареєстровано випадок пташиного грипу. Через це було прийнято рішення про введення карантину.

Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, segodnya.ua
Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, segodnya.ua

Було створено буферну зону (захисту) радіусом 3 кілометри, включаючи саме селище Клавдієво-Тарасове. Крім того, в зону спостереження (нагляду) потрапила територія навколо СМТ радіусом 10 км. Варто зазначити, що у неї включено понад десять населених пунктів, а саме:

с. Пороскотень, с. Нова Гребля, с. Вабля, с. Пилиповичі, смт Бородянка, смт Немішаєве, смт Бабинці, с. Буда, с. Микуличі, с. Здвижевка, с. Діброва, с. Козинці, с. Дружня, с. Червона Гірка, с. Плахтянка (Макарівський район), с. Мироцьке Бучанської (Києво-Святошинський район), частина території смт Ворзель обмежена вул. Білостоцьких та вул. Пушкіна.

Для довідки:

Пташиний грип – це гостра інфекційна вірусна хвороба птахів, що характеризується ураженням органів травлення, дихання, високою летальністю близько 56%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Хмельниччині двоє пенсіонерів тягли собаку на ланцюгу за машиною. Цю дичину припинили їхні сусіди та викликали поліцію та волонтерів. В ході з'ясування обставин з'ясувалося, що собака вбивала курок, які бродили по двору пенсіонера і його сусіда.

Також Знай повідомляв, що вчені встановили факт помсти природи людству за його вторгнення. В останні 4-5 десятиліть почастішали випадки появи вірусів, які передаються від тварин до людини.

Нещодавно Знай передавав, що на Київщині рятувальники зберегли лебедям життя. 15 птахів потрапили в пастку взимку. Вони вмерзли в лід водойми.